Menu

Dag-agenda

okt
2
za
2021
2 oktober 2021 Muziekinstuif @ De Ruimte, 405,406,407 en 003
okt 2 @ 13:30 – 16:00

 Muziekinstuif voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
zaterdag 2 oktober van half twee tot vier uur

PROGRAMMA
13.30 uur Opening

De kinderen (en ouders) worden in de zaal van de Ruimte welkom geheten door Janneke Willemse, presentatrice.

Een orkest van jonge muzikanten speelt de Circussuite. Dirigent is John Numeijer en tussendoor vertelt circusdirecteur Peter Middelburg over de circusacts die te horen zijn.

14.00 uur Speurtocht

Nadat Janneke enkele ‘deskundigen’ aan de tand voelt over de verschillende soorten muziekinstrumenten (slag, snaar, blaas, toets) en ook wat vragen stelt aan het publiek, worden de kinderen op pad gestuurd voor een muzikale speurtocht door de lokalen van De Cultuurschuur. Hier kunnen zij antwoorden vinden op allerlei (muziek-)vragen. Zo kunnen ze een memoryspel doen, een lange noot blazen (wie houdt het het langst vol) en een paar muzieknoten uitkiezen waarop John Numeijer improviseert, dit keer in de rol van pianist. Ook zullen ze kennismaken met verschillende muziekinstrumenten, proberen of er geluid uit komt en hoe dat klinkt. Tussendoor is er limonade en lekkers.

15.00 uur Sluiting

Terug in de zaal van De Ruimte krijgt ieder kind een slag- of blaasinstrumentje. Dat is om mee naar huis te nemen, maar eerst mogen ze sámen met het jeugdorkest De Circussuite spelen. Hoe gaat het  klinken met dat getik en gefluit erbij door al die kinderen?

Informatie over de mogelijkheden en tarieven voor muzieklessen en muziekinstrumenten van fanfare Creona, harmonie De Eendracht en muziekschool De Cultuurschuur zijn te vinden bij de informatiestands in de zaal.

De toegang is gratis
Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig om verzekerd te zijn van een plaats.
Dat kan door een mail te sturen naar muziekinstuif@gmail.com

Heb je nog vragen?
Stuur dan een e-mail naar muziekinstuif@gmail.com of bel met 06-53982049.