Exposities

Foto-expositie met als thema ‘Snel’ in de maand september!
De afdeling Noord-Holland Noord van de Fotobond organiseert één keer per jaar de Afdelingsfotowedstrijd. Voor deze wedstrijd, die de laatste keer als thema ‘Snel’ had, mochten de leden van fotoclubs in de noordelijke helft van de provincie Noord-Holland twee foto’s inleveren. Begin november 2019 heeft een jury uit 31 inzendingen, 17 genomineerde foto’s geselecteerd en daaruit weer vijf winnende foto’s gekozen. Deze 17 foto’s vormen samen een expositie die u gedurende de maand september 2020 kunt bezichtigen in de centrale hal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De Vrijetijdsfotografen hebben naar eigen inzicht het thema Snel verbeeld wat heeft geleid tot een grote diversiteit aan foto’s.

expositie: WOII in Noord Holland in 50 foto’s

”Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Deze tentoonstelling laat in 50 foto’s, samengesteld uit de collecties van erfgoedinstellingen uit de hele provincie, zien hoe de oorlog in al zijn facetten werd beleefd door de inwoners van Noord-Holland. Samen met het NIOD heeft de provincie de 50 indrukwekkendste foto’s gekozen die een beeld schetsen van het leven in deze barre periode, van verlies tot verzet en van bezetting tot bevrijding.
 
De tentoonstelling maakt deel uit van het landelijke project ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’. Meer informatie kunt u hier vinden:https://in100fotos.nl/

Deze expositie is te zien van 7-9-2020 tot 21-9-2020