Skip to content
Menu

Exposities

Exposities in de centrale hal zijn dagelijks te zien van 8:00 tot 20:00 uur en in de weekenden van 10:00 tot 16:00 en zijn gratis toegankelijk.

Van 1 april tot 31 mei exposeert en verkoopt Tuftwurk haar eigen ontworpen wandkleden in de Cultuurschuur. Tuftwurk is het atelier in het noorden voor tuften en een initiatief van Wietske Visser uit Makkum.

Aanraakbare kunst

De expositie is een selectie van de meeste bijzondere werken die de afgelopen tijd door Wietske zijn gemaakt.De wandkleden zijn  geïnspireerd op het nieuws van de dag, maatschappelijke thema’s en persoonlijke ervaringen. De werken zijn veelal een mix van wol en acrylwol, soms gecombineerd met naaldvilten.

En schroom niet de werken aan te raken, want juist dan kun je het Tuftwurk ten volle ervaren!

Wat is tuften?

Tuften is het maken van hoogpolig textiel voor een wand- of vloerkleed met een tuftgun.Het is een grove techniek en  geeft snel resultaat. Je kunt oneindig veel experimenteren met kleur, hoogte van de pool en materiaal.Het is daardoor een eigentijdse textielambacht die alle leeftijden aanspreekt

Zelf ook eens proberen?

Op 22 april van 10.00 tot 15.00 uur kunt u een eigen wandkleed tuften in de Cultuurschuur. U kunt zich opgeven voor deze workshop via www.tuftwurk.nl.

Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar!

Zomerexpositie in de Cultuurschuur van Wieringerwerf

  ” Water + Land (klei) Lucht en Zee “

3 juni – 23 juli 2023

Broer Koos en zus Suus Beemsterboer, beiden geboren in het Kunstenaarsdorp Bergen, mogen de maanden juni en juli 2023 exposeren in de Cultuurschuur van Hollands Kroon  Wieringerwerf

Susan (1962) en Koos( 1951) komen met hun mooiste Kunstwerken naar deze expositie om u veel plezier te bezorgen

Suus is al vele jaren een keramiste en maakt schalen, objecten, vreemde vogels en vissen, maar ook de “mensfiguren”, gaat zij duidelijk niet uit de weg en geeft daar een hele eigen draai aan.

De kleuren zijn mooi helder en de afbeeldingen in  haar werk doen u verbazen van schoonheid.

Suus heeft jaren op het water gewerkt als stuurman op de grote vaart, was ook sluiswachter. Op dit moment vaart zij nog in de Biesbos met haar eigen boot, heeft veel op (water) dieren die geregeld te voorschijn komen in haar werk .

Suus houdt van met handgevormde objecten en veel is Raku gestookt .

Koos heeft iets met de Wieringermeer! Rond 1995 mede medeoprichter van de Kunstkring Meerkunst (wat plaats vond in Kreileroord).

Op de expositie; “Kijk op de Wieringermeer”,  hingen meerdere werken van hem en drie daarvan neemt hij ook weer mee naar de expositie in de Cultuurschuur.

Schilderijen van Koos zijn; modern naïef, puur en direct op het doek geschilderd met het mes , pasteus, dus lekker dik en stevig in kleur. ( Pasteus schilderen; een techniek waarbij de verf in dikke lagen op het doek wordt gebracht)

Jaren in Bergen (NH) levend tussen de daar wonende kunstenaars, heeft hij de kunst als het ware met de paplepel ingegoten gekregen , les gehad van o.a. Dirk Nap , Carel Colnot en de wereld beroemde Franco Costa,  die weer leerling was van Picasso. Franco maakte b.v. de affiche voor de “America’s cup 1987 en de Whitbread Race Round the World, beide  grote zeilwedstrijden over de gehele wereld.

Koos zwierf langs de kust van de Wieringermeer, het Wad en natuurlijk de Noordzee waarvan u op deze expositie meerdere werken mag komen bewonderen.

Veel (bijna alle) werken van broer en zus Beemsterboer zijn te koop en ja er gaat natuurlijk ook een percentage ( 20% ) naar de Cultuurschuur ter ondersteuning van wat daar allemaal gebeurt.

De Cultuurschuur is elke dag open en de expositie is van zaterdag 3 Juni tot en met zondag 23 Juli te bekijken.

GRATIS parkeren ( waar maak je dat nog mee??) en Gratis entree, koffie voor een miniprijsje.