Menu

We zijn gesloten tot en met 19 mei 2021 vanwege de landelijke lock down.

Exposities

Centrale Hal expositie december 2020; dagelijks te zien van 8:00 tot 20:00 uur en in de weekenden van 10:00 tot 16:00

Willy Politiek de Vries, geboren 1934 te Enkhuizen

Willy Politiek maakt schilderijen van kleine stukjes papier. Ze scheurt de stukjes met de hand – er komt geen schaar van te pas. Het papier kiest zij zorgvuldig uit, bijv. kleurrijke afbeeldingen uit tijdschriften, kalenders, folders etc. Door haar jarenlange ervaring weet zij precies welk papier geschikt is voor haar werken – papier is haar verf. 

De voorstelling ontstaat direct op de ondergrond zonder eerst te tekenen of te schetsen. Willy werkt vanuit haar gevoel. Elk werkstuk is eenmalig en daardoor uniek. Er wordt niet gewerkt naar een voorbeeld of foto. De onderwerpen zijn grotendeels figuratief, soms abstract.

Naast haar “schilderwerk” creëert Willy ook graag objecten. Van oud materiaal maakt zij iets nieuws, zogenaamd “pover art”. Wat voor anderen heeft afgedaan, geeft zij met veel plezier een nieuw leven.

Een bijzondere kunstenares, die in de Wieringermeer grote bekendheid en waardering geniet. 

Expositie Theaterzaal in de kerstvakantie

NOORDKOP FOTOFESTIVAL 2020

Tijdens de Kerstvakantie organiseert de Fotobond Afdeling Noord-Holland-Noord een foto-expositie in Wieringerwerf onder de naam Noordkop Fotofestival. Alle leden van bij de Fotobond aangesloten fotoclubs in het noorden van Noord-Holland mochten foto’s inzenden. Totaal hebben 31 fotografen 261 foto’s ingestuurd. Een externe deskundige heeft hieruit 60 foto’s geselecteerd. Het thema van de expositie is vrij, hierdoor is er een enorme diversiteit aan onderwerpen. Te zien zijn portret-, landschap- en natuurfoto’s, stillevens, architectuurfoto’s, straatfotografie en nog veel meer. De expositie is van een hoog niveau en geeft een mooi beeld van de vrijetijdsfotografie in het noorden van Noord-Holland. U kunt de expositie bezoeken in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, Wieringerwerf op de volgende dagen: 23, 24, 27 t/m 30 december 2020 en het weekend van 2 en 3 januari 2021. De openingstijd op alle dagen is van 13:00 tot 17:30. De toegang is gratis. 

Binnenkort in De Cultuurschuur

Volg ons op facebook

Facebook Pagelike Widget