Skip to content
Menu

Muziekschool

 

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van de mens. Je kunt er niet vroeg genoeg kennis mee maken!

De Muziekschool van de Cultuurschuur is een initiatief van de stichting Cultuurschuur Wieringermeer. De coördinatie van de muziekschool gebeurt door vrijwilligers. De muziekschool ontvangt  ter ondersteuning van het muziekonderwijs een kleine subsidie van de gemeente Hollands Kroon. Mede hierdoor kan een bijdrage geleverd worden aan de muzikale activiteiten in de regio.

Het streven is erop gericht om lessen aan te bieden voor alle leeftijden van 1 tot 100 jaar.

Docenten

Om de kwaliteit van de lessen te waarborgen worden alle lessen gegeven door docenten die een vakopleiding hebben gevolgd aan het conservatorium of over de benodigde certificaten beschikken.

Instrumenten

Iedereen dient zelf over een instrument te beschikken (piano, orgel, keyboard en drumstel zijn aanwezig in de Muziekschool).

Huur van blaasinstrumenten behoort tot de mogelijkheden. Raadpleeg hiervoor de aparte pagina op deze website.

Voor huurmogelijkheden van andere instrumenten kan contact opgenomen worden met de Muziekschool of docent.

Lessen

De lessen worden wekelijks gegeven in de maanden september t/m juni op een vaste lesdag en tijd. Tijdens schoolvakanties worden er geen lessen gegeven.

Er kan gekozen worden uit groepsles of individuele les:

Groepsles

Muziek voor Peuters, 2-4 jarigen, 8 lessen van 45 minuten

Muzikale Basisvorming (MBV),  groep 3 t/m 8 van de Basisschool, 8 lessen van 45 minuten

Individuele les

Privéles
30 minuten met één leerling in de les. De docent kan alle aandacht richten op de individuele wensen en vorderingen van de leerling.

Duoles
30 minuten met twee leerlingen in de les. Ook tijdens deze les krijgen de leerlingen uiteraard voldoende aandacht van de docent. Echter, het tarief is lager dan van een privéles. Deze wens om duoles te volgen kunt u kenbaar maken bij het inschrijven. Vermeld dan tevens de naam van de andere leerling op uw aanvraag formulier.

Proefles
30 minuten. Eén leerling in de les. Weet u niet of een bepaalde muziekles bij u past? Maak dan gebruik van deze optie! Deze mogelijkheid geldt niet voor de groepslessen.