Skip to content
Menu

Docenten

Even voorstellen:  onze docenten van de Muziekschool

Docent:  Thijmen den Hartigh 

Instrument: Gitaar

 thijmen

Thijmen: Ik ben professioneel gitarist. Bij mij staan speelplezier en het maken van echte muziek voorop. De lessen worden aangepast aan jouw niveau en muzieksmaak. Daardoor zijn de lessen leuk en motiverend, waardoor jij zin krijgt om thuis te gaan oefenen met als resultaat dat we snel vooruitgang boeken. Geen ellenlange saaie oefeningen en kinderachtige liedjes, maar direct leuke muziek spelen. Ik geef zowel akoestisch- als elektrisch gitaar les in vrijwel alle populaire stijlen met als specialisaties pop, rock, metal, soleren en shredding.

 

Docent:  Leon Gouda

Instrument:  Drum

Leon

Leon: Tijdens de drumles leer je een goede speeltechniek, noten lezen, live te performen en muzikaal te luisteren en denken.  Je leert het drumstel kennen als één instrument. Een instrument waar je geweldige muziek mee kunt maken! Muziek is overal, je raakt geïnspireerd. Daarom staat, naast de vaste lesstructuur, jouw beleving en inbreng centraal. Speel je in een band? Of wil je graag in een band spelen? Tijdens de drumles word je vakkundig voorbereid.

Tijdens mijn muziekloopbaan heb ik diverse bekende artiesten begeleid. Ik heb samen gewerkt met o.a. Ellen Evers, René van Kooten, Marcel Visser (Joop van den Ende theaterproducties), Jet en Nigel Brown. Daarnaast heb ik diverse musicals begeleid en heb ik in het voorprogramma gespeeld van Di-Rect, Hans Dulfer en Osdorp Posse. Tevens sta ik als dirigent voor diverse gezelschappen.

Mij wordt vaak gevraagd of het nodig is om een eigen drumstel thuis te hebben staan. Mijn mening is dat vooral in het eerste jaar van de muziekopleiding het niet nodig is om over een eigen drumstel te beschikken. Er zijn andere methoden om thuis te oefenen. Mocht je toch een drumkit willen aanschaffen, dan sta ik klaar met advies. Zo is een elektrisch drumstel een prima optie. De buren zullen dan geen last hebben van geluidshinder.

Docent:  Ronald van der Veen

Instrumenten:  Keyboard, Piano en Orgel

ronald van der veen

Ronald: Ik heb zo’n 25 jaar ervaring als uitvoerend musicus orgel, piano en keyboard. Tevens ben ik docent voor deze instrumenten.

Ik geef les in veel stijlen: van pop tot klassieke muziek. Niet de stijl maar de kwaliteit vind ik belangrijk. Ik heb een eigen website www.ronaldvdveen.nl

 

 

Docent:  Simon Tijsen

Instrument:  Saxofoon en Klarinet

simon

Simon: Ik geef zo’n 25 jaar les bij verschillende muziekverenigingen in de Noordkop, waaronder harmonieorkest Apollo in Den Oever en fanfare Creona in de Wieringermeer. Bij Creona geef ik nog steeds les.

Daarnaast beheer ik de afdeling blaasinstrumenten, akoestische gitaren en bladmuziek bij Muziekhandel Spanjaard in Alkmaar. Als kleine jongen ben ik op klarinet begonnen bij harmonie Apollo in Den Oever. Bij gebrek aan een muziekschool kreeg ik toen les van een van de leden, te weten Jan Lont (voor sommigen beter bekend als Jan Sax), een taak die hem overigens goed afging. Zelf speel ik 1e tenorsaxofoon in Bigband MissJones en klarinet (en af en toe altsaxofoon) in de van oorsprong Wieringer dixielandband ODEjazz.com (voorheen Oriënt Dixieland Express).

Wil je saxofoon of klarinet leren spelen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Denk niet “dat is niks voor mij want ik kan geen noot lezen” (een opmerking die ik in de winkel ook vaak hoor). De Muziekschool van de Cultuurschuur is ervoor om jou dat te leren! Denk ook niet “zo’n instrument is te duur voor mij”. Het huren of huurkoop van de meeste instrumenten behoort tot de mogelijkheden. En denk vooral niet “ik ben niet muzikaal”. De meeste mensen die nog nooit een instrument hebben gespeeld zeggen dat, maar in de praktijk blijkt dat dit maar voor een heel klein aantal leerlingen geldt. “Gewoon proberen” zou ik zeggen!

Docent:  Frank Bakker

Instrument: Dwarsfluit

frankFrank: Ik studeerde fluit aan het conservatorium van Alkmaar. Daar behaalde ik mijn akte Docerend Musicus. Mijn vervolgstudie heb ik bij het Sweelinck conservatorium van Amsterdam gedaan. Deze heb ik afgesloten met de akte Uitvoerend Musicus. Ik heb een bloeiende lespraktijk die bijna de gehele kop van Noord-Holland omvat. Ik ben ook vaak uitvoerend actief op fluit en op piccolo o.a. (tot voor kort) met het Nederlands Fluitorkest, het begeleidingsorkest voor Noord-Holland dat voornamelijk oratoria begeleidt samen met organist Dennis van der Heijden. Ik bespeel een rozenhouten (bubinga) fluit en daarnaast speel ik piccolo. Fagot speel ik als liefhebbende amateur bij Muziekvereniging Zijpe en Musikverein Schönecken.

De dwarsfluit is het solo instrument bij uitstek. Het begin is vrij makkelijk maar er valt altijd wat te schaven om het nóg beter te laten klinken. Geschikt dus voor zowel perfectionisten als mensen die van “makkelijk” houden!

Neem gerust een proefles. En als je daarna besluit les te nemen zal je verbaasd zijn over wat je in een korte tijd kunt leren!

Docente:  Jenneke Oomen

Zangles

Jenneke: Zingen is leuk en iedereen kan het!

Tijdens mijn lessen kan je leren wat jij wilt. Iedere zangles is uniek en we bepalen samen wat er gezongen wordt: klassiek, pop, Nederlandstalig of juist niet, jij bepaalt. En of je nu al de sterren van de hemel zingt en je verder wilt ontwikkelen of dat je nog niet zover bent maar dat wel zou willen, iedereen is welkom. De lessen zijn altijd plezierig en nuttig.

Ik ben een enthousiast zangdocente die individuele zangles geeft maar tevens begeleid ik ook musical- en zanggroepen. 

Ik heb een aantal jaren klassieke zang gestudeerd aan het conservatorium, daarna een break van enkele jaren genomen en in 2014 heb ik mijn opleiding als zangdocent afgerond. Sinds 2014 geef ik met veel plezier les, waaronder op de Muziekschool van de Cultuurschuur.  

Docente: Djoeke Wisman

* Muziek op Schoot

Mijn naam is Djoeke Wisman, ik ben geboren in 1978 en woon samen met mijn man en twee kinderen in Wieringerwerf. Na mijn middelbare school ben ik naar het conservatorium gegaan. Daar heb ik  Schoolmuziek en Dwarsfluit gestudeerd. Naast deze muziek diploma’s heb ik ook een pabo diploma op zak en heb ik de post-HBO opleiding “muziek op schoot” gedaan. Ik ben een echte “all rounder”.  Na veel gewerkt te hebben voor verschillende muziekscholen, heb ik zowel ervaring in het geven van instrumentale lessen als algemene muzikaal vormende lessen. De laatste jaren sta ik hoofdzakelijk voor de klas als groepsleider op een hele leuke Jenaplan school in Wieringerwerf. Naast deze drukke baan vind ik het heel erg leuk om ook nog muziekles te geven aan de jongste groep. De dreumesen en de peuters! Zij zijn de kers op de taart! 

Docente: Karin van der Veen

* Koperinstrumenten en blokfluit

* Muzikale basisvorming

Karin: Ik heb al 30 jaar ervaring in het lesgeven op blokfluit, trompet, cornet, bariton en sinds een paar jaar trombone. Kortom, voor veel koperinstrumenten kunt u bij mij terecht.

Tijdens de lessen komen er vele aspecten van het muziek maken aan bod. Ik geef privéles maar ook lessen aan groepjes.

Het plezier hebben in muziek maken vind ik erg belangrijk.

Docente: Kerstin van Garling

Klassieke Zangles

Kerstin: Ik ben geboren in het Duitse Leipzig, studeerde zang en piano aan de Hochschule für Musik Carl Maria van Weber in Dresden en de Felix Mendelssohn Bartholdy Musikhochschule in Leipzig. Daarnaast heb ik masterclasses gevolgd bij o.a. Kammersängerin Renate Härtel, Prof. M.Plehn en Prof. Christa Nowack.
In 1983 heb ik mijn podiumdebuut gemaakt bij het Staatstheater Cottbus. In 1987 ben ik geëngageerd in het koor van de Opera Leipzig. Van 1999-2000 heb ik bij de Hoofdstadoperette Amsterdam gezongen.
Sinds 2001 zing ik bij Bachkoor Holland en het Nederlands Concertkoor.
Naast mijn activiteiten in het muziektheater ben ik actief als concert- en oratoriumzangeres.
Met heel veel plezier en enthousiasme geef ik al enkele jaren zangles in klassieke zang, operette en musical. Ook werk ik mee als zangcoach tijdens kindermusicals.

Docent: Remi Gunther

* Piano 

 Het is soms moeilijk om te kiezen welk instrument nou bij je past. Gitaar, drum, klarinet.. Probeer het eens op de piano! Als pianoleraar wil ik het je graag bijbrengen. Naast het bespelen van de piano (en keyboard) sta ik drie dagen voor de groep als meester op een basisschool in de buurt. Ik ben daarom ook begaan met het (jonge) kind. Daarnaast is mijn oudste leerling al 80 jaar, wat bewijst dat je nooit te oud bent om te leren, of iets na lange tijd weer op kan pakken. Plezier hebben in de lessen staat bij mij voorop, daarna komt de kwaliteit. Zie ook mijn website voor meer informatie: www.remigunther.com. Zie ik je snel, bij mij op les? Tot dan!

Docent: Yori van den Berg

Instrument: Drum

Mijn naam is Yori en geef les op de maandagmiddag.  

Buiten de Cultuurschuur geef ik ook les op verschillende locaties voor muziekverenigingen in de Noordkop. En heb ik thuis ook nog een aantal leerlingen. 

Verder speel ik regelmatig met orkesten en ook bandjes. Heb mooie tournees mogen mee maken naar het buitenland met verschillende orkesten en ook mooie concerten in theaters met bekende artiesten uit Nederland.  

Buiten plezier en positiviteit probeer ik in mijn lessen veel aandacht te besteden aan zelfstandigheid en techniek zodat een leerling zichzelf kan redden achter een drumstel zonder hulp.